Rebild Bakker - Seværdigheder i Danmark

Gå til indhold

Hoved menu:

Rebild Bakker

Rebild bakker
Rebild Bakker var tidligere fælles græsningsareal for Rebildbøndernes kvæg, heste, får m.v. l 1912 erhvervede en gruppe dansk-amerikanere arealerne og skænkede dem til den danske stat. Til gavebrevet var knyttet tre betingelser.

  • Området skulle henligge i naturtilstand
  • Det skulle være tilgængeligt for alle
  • Dansk-amerikanerne skulle have lov at afholde arrangementer i bakkerne på amerikanske festdage.

Det fik navnet "Rebild National Park", og USA's uafhængighedsdag d. 4. juli fejres her hvert år .

Egentlig er Rebild Bakker slet ikke rigtige bakker. Rebild ligger på et plateau 60 m over den nuværende Lindenborg Ådal, og da istiden sluttede for 12.000 år siden gravede smeltevand og regnvand de dybe slugter, vi kan se i dag. Rebild-området blev tidligt beboet, fordi den sandede jord var nem at opdyrke med oldtidens primitive redskaber. Den sandede jord blev hurtigt udpint, og lyngen tog over og forvandlede bakkerne til hede. I dag afgræsses bakkerne af får for at pleje lyngen

Rebild Bakker er således "falske bakker" med dybe smeltevandskløfter dannet lige efter istiden. Naturen i Rebild Bakker udgøres af en mosaik af hede og gammel forkrøblet bøgeskov. Ved foden af bakkerne springer rene, vandrige kilder med et sjældent dyreliv. 

Rebild Bakker ligger i Rold Skov og med ca. 400.000 besøgende om året er Rebild Bakker én af Danmarks største turistattraktioner.  (Delvis efter Wikipedia og Naturstyrelsen)

Blokhusmuseet i Rebild Nationalpark også kaldet Lincoln Log Cabin er opkaldt efter USA’s præsident Abraham Lincoln (1861-1865), og det er smukt beliggende ved indgangen til Rebild Nationalpark med en betagende udsigt over bakkerne og 4. juli festpladsen.
Det første blokhus blev opført i 1934. Det nedbrændte i 1993, men året efter blev der bygget et nyt blokhus som erstatning for det gamle i staten Washington. Det blev bygget af tømmer fra 70-250 år gamle cedertræer. Huset blev skilt ad igen og fragtet til Rebild, hvor det atter blev bygget op, denne gang på plateauet på toppen af bakkerne. (Rebildselskabets galleri)

 
Tilbage til indhold | Retur til hoved menu