Kongsdal have - en perle blandt haver - Seværdigheder i Danmark

Gå til indhold

Hoved menu:

Kongsdal have - en perle blandt haver

Kongsdal have
Kongsdal Have ligger på Nordfyn ca. 14 km syd for Bogense tæt ved Hindevad . Den siges,  at være en af Danmarks smukkeste haver og den er absolut et besøg værd. Haven  strækker sig over 20.000 m² og er anlagt i harmoni med den omgivende natur, med udsigt over marker og skov.
Haven rummer et væld af rhododendron, stauder, roser samt mange formklippede træer og buske, heraf mange sjældne. Hjertet i haven er en 500 m² stor sø med vandfald og flere springvand. Der er også mindesten fra 2. verdenskrig.
Rundt om i haven er der mange hyggelige siddepladser bl.a. en stor terrasse, hvor gæster kan nyde deres medbragte mad og kaffe, eller bare fordybe sig og lytte til fuglesang og rislen fra springvandene. Man kan også sidde indendørs i "hønsehuset".
Haven passes med stor akkuratesse f.eks. slås græsset hver aften når gæsterne er taget hjem og græskanterne slås 2-3- gange om ugen. Hvis der er udsigt til nattefrost i forårsmånederne står Vagn gerne op om natten for at overvande de sarteste planter og dermed beskytte planterne.
Man kan købe kaffe, sodavand og is, men det er selvbetjening, d.v.s. man skal selv lave kaffen, men der står kaffemaskiner til fri afbenyttelse.
Ejeren Vagn W. Jørgensen fortæller med stor entusiasme om sin have, som han sammen med sin kone har anlagt over mange år. Da han for nogle år siden blev alene syntes han at andre også skulle have lov til at nyde haven. I sommer månederne er haven derfor åben om eftermiddagen onsdag, lørdag, søn- og helligdage, samt efter aftale.

Søen midt i haven er omkranset af blomster, buske og træer

 
Tilbage til indhold | Retur til hoved menu