Fanø - et ferie paradis - Seværdigheder i Danmark

Gå til indhold

Hoved menu:

Fanø - et ferie paradis

Fanø
Fanø er en del af Nationalpark Vadehavet. Øen er på 56 km2 med et indbyggerantal på ca. 3250. I feriesæsonen er der næsten 10 gange så mange. Bebyggelsen består af de to gamle skipperbyer Sønderho og Nordby samt feriebyerne Fanø Vesterhavsbad og Rindby Strand. Hertil kommer spredtliggende gårde på sletten nær Rindby. Sønderho ligger på den sydligste del af øen, og Nordby ligger på øens nordøstlige del. Her bor hovedparten af Fanøs befolkning, og her findes bl.a. alle offentlige institutioner.

Turisme bidrager med over halvdelen af kommunens økonomi. Knap 1 mio. mennesker overnatter hvert år på øen, og mens Fanø Vesterhavsbad er centret for hotelturisme, findes hovedparten af campingpladserne længere mod syd ved Rindby. Her ligger også flertallet af Fanøs ca. 2500 sommerhuse
 
Nordby byder på gastronomi, specialiteter, kunst, rav, mode og kunsthåndværk m.m.  Mange kunstnere har bosat sig på Fanø, og dette bærer øen naturligvis præg af, ikke mindst Nordby byder på spændende gallerier samt kunsthåndværkbutikker. Et stort udvalg af cafeer og restauranter er der ligeledes, og pandekagehuset er et must.

Sønderho byder på alt det, en ferieby skal byde på. Er man til eventyr, romantik, natur samt en gammeldags og hyggelig atmosfære, så er Sønderho et besøg værd. 

I Nationalpark Vadehavet får du en naturoplevelse i verdensklasse. Tidevandet skaber grobund for et helt unikt økosystem, som tiltrækker vandfugle i millionvis. Området er også yngleplads for den spættede sæl. Hvert år lægger omkring 10 millioner vandfugle vejen forbi, og den spættede sæl yngler her. Nationalpark Vadehavet er et af verdens mest værdifulde tidevandsområder. Havet, strandene, klitterne, plantagerne og lyngarealerne appellerer til udfoldelser for både børn og voksne. Marsklandet imponerer, og området er rigt på dramatiske historier fra de store stormfloder.


Den eneste forbindelse til fastlandet er færgen mellem Esbjerg og Nordby. Sejltid: 12-13 minutter
 
Tilbage til indhold | Retur til hoved menu